Trafikingenjör

Trafikingenjör

Tillbaka

Du har säkert fått frågan "Vad jobbar du med?". I Bjuvs kommun ställer vi istället frågan "Vad jobbar du för?"

Vi arbetar för utveckling, hållbarhet, jämlikhet och framtiden för att tillsammans forma ett helt samhälle.

Vad jobbar du för?

Vi på Teknik inom Samhällsbyggnadsförvaltningen jobbar för medborgarna i Bjuvs kommun.

Vårt ansvarsområde omfattar samhällsutveckling, planering och produktion samt underhåll och skötsel av naturområden, parker och gator. Trafik och VA ingår också inom vårt ansvarsområde.

Är du en ingenjör eller motsvarande med inriktning Trafik, väg och vatten som tillsammans med oss vill utveckla och driva verksamheten framåt? Tveka inte att söka vår tjänst som Trafikingenjör och bli en del av vårt team.

Arbetsuppgifter:

Projektledning och koordinering av mindre projekt och aktiviteter inom Trafik, Gata/Park och VA.

Du kommer att medverka vid planering av nya anläggningar, reinvesteringar samt infrastruktur med avseende på trafik och gaturum. Arbetet sker i samarbete med planavdelningen, mark- och exploatering med framtagande av LTF:er, trafikutredningar, -strategier och -planer.
Trafikingenjören tar emot, koordinerar och driver allt från enklare felanmälningar till att initiera, bereda samt verkställa beslut som förekommer inom verksamheterna Teknik.

I arbetsuppgifterna ingår trafiksäkerhets- och parkeringsfrågor såsom hantering av parkeringsövervakning samt beslut med tillhörande beställning av flytt av fordon, frågor kring enskild väghållning och bidrag, handha och analysera trafikmätningar.
Handläggning av grävansökningar/tillstånd, polistillstånd, parkeringstillstånd, trafikanordningsplaner, trafikrelaterade ärenden enligt PBL samt upplåtelse av offentlig platsmark är också arbetsuppgifter som rör denna tjänst.

Tjänsten innebär mycket informationsbearbetning och förmedling i kontakt med kommuninvånare, företag, politiker och myndigheter.

Du medverkar i planeringen av fysiska förändringar i kollektivtrafiken samt utgör kommunens representant i möten både internt och externt.

Du rapporterar till kommunens Tekniska chef.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en examen inom Trafik, väg och vatten, samhällsbyggnad eller motsvarande utbildning.

Du som söker innehar B-körkort samt goda kunskaper i Office-paketet. Du har även mycket goda kunskaper i svenskt tal och skrift då en hel del kommunikation sker med entreprenörer, kommuninvånare, tjänstemän och kommunens politiker.

Du trivs med att vara spindeln i nätet och att hantera många mindre projekt med stor variation i arbetsuppgifterna. Som person är du trygg i dig själv med ett självdriv som smittar av sig och kan framföra dina åsikter på ett nyanserat och konstruktivt sätt.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Bjuvs kommun är en del av Familjen Helsingborg. Familjen Helsingborg är människor som möts, platser som stimulerar och sammanhang som utvecklar. Här växer både människor och företag.
Känslan skapar Familjen Helsingborg.
Vi är: Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga.
familjenhelsingborg.se

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-07-08

Arbetsgivarens referensnummer: A791599/2018

Upplysningar lämnas av:

Robin Östlin
Tf Teknisk chef
E-post: robin.ostlin@bjuv.se

Facklig(a) företrädare
Facklig representant nås via kommunens växel
Telefon: 042-458 50 00

TillbakaAnge i ansökan att du sökt tjänsten via Kommun-Statsjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Bjuvs kommun