Ekonomiassistent sökes till Mackmyra Whisky i Gävle

Ekonomiassistent sökes till Mackmyra Whisky i Gävle

Mackmyra Svensk Whisky AB är Sveriges första whiskydestilleri och producerar sedan 1999 en innovativ single malt whisky. Vår whisky skapas av svenska råvaror och har genom åren vunnit ett stort internationellt erkännande. Bland annat utsågs Mackmyra till World Destiller of the Year 2015. Whiskyn tillverkas i ett av världens mest moderna destillerier – Mackmyra Gravitationsdestilleri i Gävle.

Utöver svensk single malt whisky i traditionell form erbjuder vi också andra typer av whiskyupplevelser. Exempelvis genom personlig whisky, Mackmyras 30-liters Reservefat och genom besöksverksamhet i ”Mackmyra Whiskyby” i Gävle samt vid lokala lager runt om i Sverige.

Sverige är fortfarande Mackmyras största marknad men vi har på senare år nått ett tydligt genombrott i Europa och mer och mer fokus läggs nu utanför Sveriges gränser. I dagsläget når cirka en fjärdedel av den whisky vi säljer på flaska internationella konsumenter i Tyskland, Frankrike eller Storbritannien och andelen ökar stadigt. Mackmyra har visat tillväxt under 17 kvartal i rad och har höga ambitioner inför åren som kommer. Företaget har idag ca 45 anställda och är noterat på Nasdaq First North med ca 7 000 aktieägare.

Hos oss på Mackmyra är ofta nya spännande saker på gång, att vara innovativa, se möjligheter och att våga testa dessa, är en del av företagets DNA. Ett led i detta är att vi 2017 återstartade vårt gamla destilleri i Mackmyra Bruk– Mackmyra LAB Distillery- där nya spritkategorier ska kunna utvecklas. Först ut var en svensk hantverksdestillerad gin som lanserades hösten 2017.

Arbetsbeskrivning

Som Ekonomiassistent ingår du i Mackmyras ekonomiavdelning och rapporterar till CFO. Du arbetar mycket verksamhetsnära och har en central roll i Mackmyras mer och mer internationella verksamhet med många interna såväl som externa kontaktytor exempelvis gentemot dina kollegor inom ekonomi, IT, produktion samt sälj & marknad. Du är stationerad på vårt kontor i Gävle. Många av dina kolleger sitter dock utspridda mellan Stockholm, Gävle samt utanför Sverige. Möjlighet finns att arbeta hemifrån i viss omfattning.

Arbetsuppgifterna består av bland annat följande och avser såväl Sverige som exportmarknaderna:

  • Fakturering
  • Kundreskontra
  • Leverantörsreskontra
  • Bank-administration
  • Sälj och ordersupport

Personliga kvalifikationer

Vi tror att du har en erfarenhet av rollen som Ekonomiassistent, gärna med erfarenhet från annan producerande verksamhet. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Det är meriterande om du talar tyska.

Du är duktig på att självständigt planera och organisera ditt arbete. Samtidigt som du är, noggrann och strukturerad tappar du inte arbetslusten när förutsättningarna plötsligt förändras och du måste finna nya lösningar för att hitta vägen framåt, antingen på egen hand men oftast i samarbete med andra.

Du är prestigelös och kommunikativ, trivs med ett högt tempo och många sociala kontakter.

Vi å vår sida, vågar lova dig att Mackmyra är en fantastiskt spännande och kreativ arbetsplats med en varm och stark företagskultur som bland annat innebär att vi tillsammans och med stort personligt engagemang och kamratskap hjälps åt att bevisa att ingenting är omöjligt.

Ansökan

Du ansöker genom att klicka ”Sök tjänst” och bifoga CV och personligt brev. Sista ansökningsdag är den 2019-07-05. Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post.

För frågor vänder du dig till rekryterare Ana Acosta på ana.acosta@roirekrytering.se eller 070-142 80 07.

Varmt välkommen med din ansökan!Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Kommun-Statsjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Mackmyra

Ansök härFöretag
Mackmyra


Plats
Gävle


Bransh
Ekonomi

Kategori
Administration, Ekonomi, Juridik

För att se eller bevaka liknande jobb, välj område ovan.