Vill du göra skillnad? - Eolus Vind söker en projektutvecklare till kontoret i Göteborg!

Vi står inför tillväxt och nya spännande utmaningar! Vill du arbeta i ett framåttänkande och modernt företag inom förnybar energi, där du dessutom har stora möjligheter att påverka? Då kan detta vara ett tillfälle du inte ska missa!

Vi söker nu en projektutvecklare till vårt kontor i Göteborg.

Vi erbjuder
Som projektutvecklare hos Eolus får du vara med på en spännande tillväxtresa på ett av Sveriges ledande företag inom förnybar energi. Vi utvecklar och etablerar lösningar för förnybar energi inom Norden, Baltikum och USA och står inför en expansion med nya spännande utmaningar. Eolus är ett kunskapsföretag där beroendet av den enskilda medarbetarens kunskap, erfarenhet och kreativitet är stort. Vi kännetecknas av en öppen och prestigelös atmosfär med korta beslutsvägar.

Tjänsten och arbetsuppgifter
Som Projektutvecklare hos oss kommer du att kunna arbeta med hela processen i Eolus Vinds vindkraftsprojekt. Hos oss arbetar vi flexibelt och lösningsorienterat, men med en struktur som möjliggör effektivitet. Din normala dag kommer att bestå av kontakt med de olika projektintressenterna i ditt arbete med utveckling av olika vindkraftsprojekt.

Du kommer ingå i avdelningen för projektutveckling bestående av ett team på ca. 10 personer som rapporterar till projekteringschefen. Resor i tjänsten inom Sverige förekommer.

I rollen kommer du att arbeta med bland annat:

 • Koordinering av externa och interna nyckelintressenter
 • Identifiering av nya potentiella områden för vindkraft
 • Projektförvärv
 • Markupplåtelser
 • Tillståndsprövning
 • Projektbudgetering
 • Projektkalkylering
 • Teknisk anpassning etc.

Vem söker vi?
För att trivas i rollen bör du vara pådrivande och självständig. Som person är du flexibel och tycker om mötet med människor. Ett normalt projekt hos oss tar flera år att utveckla, och du behöver vara uthållig i detta. Du kommer att leda flera projektmöjligheter parallellt och är i dessa spindeln i nätet för de olika delarna inom vindkraftsprojekteringen.

Kvalifikationer:

 • Akademisk utbildning, inriktning inom energi- eller miljöområdet är meriterande
 • Erfarenhet som projektutvecklare/projektledare
 • Erfarenhet från vindkraftverksamhet
 • Gott affärssinne, vana vid affärsförhandling är meriterande
 • Svenska och engelska både i tal och skrift
 • B-körkort

Ansökan
Vad du har gjort, vem du är och vad du kan åstadkomma är det allra viktigaste för oss. Skicka in en beskrivning av dig själv tillsammans med ett CV och berätta för oss vad du kan bidra med och varför Eolus skall anställa just dig. Alla ärenden behandlas konfidentiellt. Du ansöker genom att fylla i ansökningsformuläret.

Då urvalet sker löpande ser vi gärna att du inkommer med din ansökan snarast möjligt. Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post.

För frågor om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Amanda Johansson, Roi Rekrytering, amanda.johansson@roirekrytering.se , 0732-33 11 90.

För frågor rörande tjänsten är du välkommen att kontakta Johan Larsson; johan.larsson@eolusvind.com .

Om oss
Eolus är en av Nordens ledande vindkraftsprojektörer. Bolaget skapar värden i alla led inom ramen för projektutveckling och drift av vindkraftsanläggningar och erbjuder såväl lokala som internationella investerare attraktiva och konkurrenskraftiga investeringsobjekt i Norden, Baltikum och USA. Vår bolagsordning medger även utveckling, byggnation, försäljning och drift av andra anläggningar avseende förnybar energi samt energilagring.Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Kommun-Statsjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Eolus Vind AB