Ekonomichef till Ohlssons i Landskrona

Har du en gedigen bakgrund inom ekonomi och redovisning? Är du en tydlig och strukturerad ledare med erfarenhet av personalansvar? Trivs du med att arbeta i en prestigelös och samarbetsvänlig kultur? Vill du vara med och utveckla vår verksamhet och se till att lönsamma affärer och tillväxt skapas. Då kanske du är den vi söker som efterträdare till vår nuvarande ekonomichef, Per-Johan, som nu går vidare inom företaget och tillsammans med VD kommer att staka ut vägen till ytterligare framgångar.

Tjänsten
Som ekonomichef på Ohlssons ansvarar du för utveckling av bolagens arbete inom ekonomi och redovisning. Rollen är bred och utvecklande, förutom att ha ansvar för bolagets ekonomi fungerar du som stöd till bolagens ledare för att analysera och ta fram underlag till beslut samt tillsammans med dem se över hur verksamheten kan utvecklas och tillväxt skapas. Du har personalansvar och leder en avdelning med idag 3 kompetenta och självgående medarbetare där avdelningen skall utökas med en redovisningsekonom. Du rapporterar till koncernens CFO och du sitter med i Ohlssons ledningsgrupp.

Arbetsuppgifter
Ansvara för bolagets ekonomiska rapportering till ledning

  • Upprätta månads- och årsbokslut
  • Moms, uppbörd och skatteredovisning
  • Controllerfunktion i verksamhetens alla funktioner
  • Analysera och ta fram underlag som stöd i beslutsfattande
  • Utveckla arbetsmoment som underlättar och effektiviserar den administrativa hanteringen

Din bakgrund
Vi söker dig med högskoleutbildning med inriktning mot redovisning eller motsvarande. Du har mångårig redovisningserfarenhet och kan hantera årsbokslut, deklarationer, momsredovisning och andra skattefrågor. Vi vill att du har minst 3 års erfarenhet av att leda personal. Du har god erfarenhet av verksamhetsuppföljning.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen vill vi att du är självgående, van vid att ta ansvar och leverera. Du leder, motiverar, skapar engagemang och delaktighet hos dina medarbetare. Din kommunikation är tydlig och du upplevs trygg och stabil i din roll samt har ett positivt förhållningssätt som skapar förtroende. Dessutom har du en förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt och strukturerat sätt. Att agera affärsmässigt och med hög ekonomisk medvetenhet är en självklarhet för dig.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig ett jobb med stor möjlighet till påverkan i en verksamhet med kompetenta och stolta medarbetare. En positiv arbetsmiljö som präglas av engagemang och samarbete, här bryr vi oss om varandra.

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Per-Johan Olsson, CFO, via telefon 010-4500200.

Låter detta som din nästa utmaning? Du ansöker genom att fylla i ansökningsformuläret och bifogar CV och personligt brev. Observera att vi inte har möjlighet att hantera ansökningar via e-post. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att meddela oss ditt intresse!Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Kommun-Statsjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Ohlssons