Ideon Science Park i Lund söker Content Manager

Nu söker Ideon Science Park en Content Manager med passion för innovation och entreprenörsbolag inom smarta städer, framtida transporter, hälsoteknologi och smarta material! Har du social media super-skills? Vet du hur man fångar digitalt intresse? Sugen på att jobba med allt från webbpublicering, kampanjer, producera innehåll och skapa uppmärksamhet för alla våra projekt och bolag? Ditt arbete kommer konkret att bidra till ”the Greater Good” genom tillväxt, fler arbetstillfällen och att nya innovationer som ger samhällsnytta kommer ut på marknaden. Tillsammans vill vi bygga Europas främsta Science Park. Om detta lockar dig och utgör en drivkraft hos dig, så är du troligen rätt person för oss.

Arbetsuppgifter

Rollen är ny och innebär en variation och bredd av arbetsuppgifter i en miljö där det sjuder av aktivitet, tempot är högt och där många beslut fattas i farten. Här finns en tydlig vision, mål och strategier är utformade för att löpande producera en stor mängd intressant innehåll som rättvist fångar alla spännande projekt samt företag som samverkar med vårt varumärke.

Ett viktigt fokusområde för denna tjänst är produktion inom digital marknadskommunikation! Allt ifrån att närvara och skapa intressant innehåll från våra event till att ha koll på SEO och Google Ads. Du uppdaterar löpande webbsidan och en aktiv blogg, skapar effektiva inlägg, kampanjer och annonsering, skriver och administrerar veckovis mailutskick samt är insatt i Market automation. Du brinner för de sociala kanalerna, rörliga medier, filmskapande och Influencer marketing.

För att trivas i rollen är det viktigt att du har en entreprenörs mind-set, är flexibel samt vågar äga ansvar och fatta beslut i din roll. Du är prestigelös, självgående och gillar att arbeta i en miljö där du får vara med och skapa rutiner och strukturer. Du har en naturlig fallenhet att hitta rätt ton i dina texter och skapar olika vägar för att nå rätt målgrupper med relevant budskap. Du är dessutom vass på att bygga, genomföra och mäta digitala kampanjer utifrån vår valda kommunikationsstrategi.

Obekväma arbetstider förekommer också i rollen t.ex. i samband med events som sedan behöver kommuniceras ut.

Kvalifikationer

 • Erfarenhet och gärna utbildning inom digital marknadskommunikation.
 • SEO och optimeringskunskaper och intresse. Erfarenhet av Google Ads och Google Analytics.
 • Mailchimp, Wordpress och CMS verktyg
 • Flytande i program som Adobe CC (Photoshop, Indesign, Illustrator samt After Effects och Premier)
 • Gedigen kunskap inom social media strategi och plattformarna (Facebook, Instagram, Youtube, Linkedin ev Snapchat och Pintrest)
 • Social Media Manager program som ex Hubspot
 • Extra meriterande om du har kunskap och erfarenhet av filmning, filmklippning och rendering
 • Erfarenhet av att jobba med Keynote, Google Docs, Google Sheets och Google Slides.
 • Extra meriterande om du har vana vid projektledningsprogram som ex Trello, Monday eller Asana.
 • God svenska och engelska i tal och skrift

Personlighet

 • En Doer som klarar att hålla deadlines och att löpande prioritera bland en mängd aktiviteter och initiativ. Du säger oftast ja, men har även modet att säga nej.
 • Är nyfiken och intresserad av entreprenörskap och ny innovation - för att kunna stötta nya innovativa företag som förändrar sin bransch i grunden.
 • Nätverkande egenskaper.
 • Du är drivande, självständig och sugen på att bygga upp något stort tillsammans med dina kollegor.
 • Du är metodisk, strukturerad och har goda organisatoriska förmågor som gör att du kan prioritera din arbetsvardag effektivt.
 • Du har lätt för att improvisera och ställa om när det behövs.

Ansökan

Ansök genom att fylla i formuläret ”Sök tjänst” och ladda upp dina ansökningshandlingar, senast den 7:e december. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Vid frågor om organisationen och tjänsten är du välkommen att kontakta Verksamhetschef för Ideon AB Mia Rolf på tel 0709-100 111. Vid frågor om rekryteringsprocessen eller din ansökan är du välkommen att kontakta Roi Rekrytering på email lillemor.persson@roirekrytering.se eller på telefon 0707 754 207.

Om Ideon Science Park

Ideon Science park är en plats där framstående innovationer skapas och spännande tillväxtbolag tar avstamp. Multinationella företag som Axis, Ericsson och Qlik härstammar från Ideon, som grundades 1983 i ett samarbete med Lunds universitet. Flera av världens största innovationsbolag har utvecklingskontor eller samarbetsinvesteringar p området. P Ideon finns en unik mix av kompetenscentra, vilket är vår stora styrka i en värld där branscherna glider samman. Ideon Science Park arbetar inom fyra fokusområden; Smarta städer, framtidens transporter, hälsoteknik och smarta material. Idag finns här över 400 företag med mer än 9000 skarpa sinnen, som alla arbetar hårt för att skapa framtiden.Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Kommun-Statsjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Ideon