Kraftringen söker Anslutningsingenjör – Lund

Vill du arbeta i en verksamhet som skapar samhällsnytta? Är du intresserad av energibranschen?

Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma och har cirka 300 000 energikunder och 500 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster.

Sök tjänsten via Kraftringens hemsida här .

Verksamheten

Verksamhetsområdet Distribution är nätägare med uppdraget att distribuera energi. Organisationen utvecklar, driver och underhåller infrastrukturen av elnät och gasnät för att möta kundernas behov.

Avdelningen Nätmarknad ingår i verksamhetsområdet Distribution. Nu utökar vi vårt team och söker ytterligare en Anslutningsingenjör. Tjänsten är en heltidsanställning med placering på vårt nya huvudkontor på Råbyvägen i Lund.

Tjänsten

I rollen som Anslutningsingenjör är du ansvarig för att hantera anslutningsärenden för Kraftringens elnät. Ett anslutningsärende uppstår när en kund har ett behov av en elnätsanslutning. Som anslutningsingenjör kommer du exempelvis att:

  • Ansvara för dialog med kund, främst aktuell Installationselektriker
  • Skapa offert till slutkund
  • Projektera och beställa utförandet
  • Följa upp leveransen

Anslutningar till elnätet är reglerad verksamhet, arbetsprocessen är därför utformad på ett sätt som följer lagar och regler. Du arbetar tätt tillsammans med dina kollegor som också är anslutningsingenjörer, men hanterar dina anslutningsärenden självständigt. Rollen innebär även löpande samarbete med dina kollegor inom kundservice, projektering och nätplanering.

Vi på Kraftringen verkar i en föränderlig miljö och omvärld och utvecklar ständigt verksamheten för att på bästa sätt möta våra kunders behov. Digitalisering är en viktig del i denna utveckling vilket innebär att du som Anslutningsingenjör hanterar och driver dina ärenden på distans från kontoret i Lund.

Din bakgrund

Vi tror att du har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot elkraft eller energi och några års arbetslivserfarenhet inom området. Vi sätter stort värde på dina tidigare erfarenheter och din förmåga av att arbeta i system då detta är centralt i tjänsten.

För att lyckas i rollen söker vi dig som är ansvarstagande med god förmåga att ta egna initiativ. Då detta är en roll där du hanterar olika kontaktytor såväl internt som externt, söker vi dig med god kommunikationsförmåga, högt servicetänk och god förmåga av att driva dina ärenden självständigt. Vi söker dig som är flexibel och som trivs med att ingen dag är den andra lik då vi aldrig i förväg vet vilka kundärenden som inkommer. Vi verkar även i en föränderlig miljö med vårt nya, fräscha aktivitetsbaserade kontor.

Varför Kraftringen?

Utöver en trygg och stabil anställning med utvecklande och stimulerande arbetsuppgifter så innebär en tjänst hos oss en möjlighet att konkret vara med och påverka den hållbarhetsresa vårt samhälle står inför. Vi nöjer oss inte med att vara en etablerad spelare inom energibranschen utan vill hela tiden utveckla vår affär vilket erbjuder goda möjligheter till personlig utveckling för våra medarbetare.

Ansökan

Du ansöker med CV och personligt brev via https://karriar.kraftringen.se/jobs/191290-kraftringen-soker-anslutningsingenjor-lund . Vi arbetar med löpande urval, skicka därför in din ansökan redan idag.

Kraftringen gör bakgrundskontroller samt alkohol- och drogtest på slutkandidat inför anställning. Tjänsten kan vara säkerhetsklassad vilket innebär att en registerkontroll och eventuell säkerhetsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen genomförs innan anställning.

I denna rekrytering samarbetar vi med Roi Rekrytering. Om du har några frågor gällande din ansökan och vår rekryteringsprocess, kontakta rekryteringskonsult Patricia Key på patricia.key@roirekrytering.se eller 0721-829898, alternativt Jonna Warnerbring på jonna.warnerbring@roirekrytering.se eller 0707-956090.

Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta Peter Ohlsson, Chef Nätmarknad & Gas på tel. 0703-482523.

Observera att vi tyvärr inte har möjlighet att ta emot ansökan via e-post, samt att vi vänligt men bestämt avsäger oss samtal från rekryteringsföretag.

Välkommen med din ansökan!Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Kommun-Statsjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Kraftringen Energi AB