Biomedicinsk Analytiker

Tycker du att det är spännande att utföra analytiskt arbete i en laborativ miljö? Vill du vara en del av ett företags fortsätta expansioner inom hälsoområdet där du får chansen att arbeta nära forskning och produktutveckling? Då kan tjänsten som Biomedicinsk Analytiker hos oss på Probi vara något för dig!

Tjänsten är ett föräldravikariat på cirka 16 månader med början februari/mars 2019.

Rollen
Vi söker nu en biomedicinsk analytiker till vårt ackrediterade laboratorium (ISO/IEC 17025) i Lund. Vårt laboratorium arbetar både med att säkerställa produktkvalitet samt att analysera mikrobiologiska prover i samband med forsknings- och produktutvecklingsprojekt.

Tjänsten innebär i huvudsak analytiskt mikrobiologiskt arbete med traditionella metoder för analys av olika typer av mjölksyrabakterier i befintliga och framtida produkter, samt vanligt förekommande arbetsuppgifter på ett ackrediterat laboratorium som exempelvis substratberedning. Vissa identifieringsmetoder som API och RAPD (Randomly Amplified Polymorphic DNA) förekommer också.

Du är med i provets alla steg och utför substratberedning, provregistrering, provberedning, analys och avläsning liksom kvalitetskontroll av ingående material och utrustning. I tjänsten ingår även att analysera befintliga och framtida produkter innehållande mjölksyrabakterier med varierande provbearbetning och att följa produkternas stabilitet.

Din profil
Vi söker dig som har utbildning som biomedicinsk analytiker med mikrobiologisk inriktning eller motsvarande. Vi ser gärna att du har viss arbetslivserfarenhet av analysarbete på ackrediterat mikrobiologiskt-kemiskt laboratorium enligt ISO/IEC 17025, GMP/GLP eller motsvarande. Vi ser även att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Då du kommer att arbeta tätt ihop med dina analytikerkollegor samt till viss del med produktions-och applikationsavdelningen, lägger vi stor vikt vid att du är samarbetsinriktad, hjälpsam och prestigelös. Vi tror också att du har ett nyfiket sinne och en god förmåga att strukturera ditt arbete då du kommer att bidra med analysarbete för även andra avdelningar.

Vi erbjuder
Rollen som biomedicinsk analytiker hos oss på Probi erbjuder dig ett roligt och varierande arbete med fokus på kvalitet. Vi har vuxit de senaste åren och vi ser att behovet för våra produkter och tjänster inom hälsoområdet fortsatt kommer att öka.

Vi verkar dagligen i en transparent och familjär miljö där vi sätter stort värde i att kollegor inom våra olika verksamheter delar idéer med varandra, gärna över den vardagliga förmiddagsfikan.

Vår vision är att bidra till ett hälsosammare liv genom att leverera effektiva och väl dokumenterade probiotika med bevisade hälsofördelar baserat på vetenskaplig forskning. Hos oss kommer du att bidra till vår fortsatta framgång inom detta område och vara en viktig del i vår tillväxtfas!

Ansökan
Är du redo för ditt nästa steg? Du ansöker genom att fylla i ansökningsformuläret och bifogar CV och personligt brev. Då urvalet sker löpande ser vi gärna att du inkommer med din ansökan snarast möjligt. Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post.

För frågor rörande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Christoffer Hällefors; christoffer.hallefors@roirekrytering.se.

Välkommen med din ansökan!

Om oss
Probi, som grundades av forskare i Sverige 1991, är ett multinationellt bolag med verksamhet på mer än 40 marknader världen över. Probi innehar drygt 400 patent i hela världen och har under de senaste åren haft en kraftig tillväxt, dels organiskt och dels genom förvärvet av det amerikanska probiotikaföretaget Nutraceutix 2016.

www.probi.com.Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Kommun-Statsjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Probi