Logistikchef

Bioglan AB utvecklar, tillverkar och marknadsför läkemedel, medicintekniska produkter, kosttillskott och kosmetika. Produkterna är huvudsakligen för topikal användning i form av krämer, salvor och geler. Bioglan ingår i den spanska läkemedelskoncernen Reig Jofré Group. Kvalitetssystemet följer GMP (Good Manufacturing Practice) och ISO 13485/ISO14001. Bioglan har ca. 100 medarbetare vid anläggningen i Malmö. Ta chansen och sök dig till ett expansivt företag med härliga kollegor!

Om tjänsten

Vi söker en driven logistikchef som kommer att sätta riktningen och utveckla flöden och processer hela vägen från råvara ut till kund. Vi vill att du utmanar våra arbetssätt, har ett närvarande ledarskap och samtidigt kan arbeta inom ramarna för läkemedelsproduktion och GMP.

Som logistikchef kommer du att ha personalansvar för 5 personer som arbetar med bland annat kapacitetsplanering, inköp av material, produktionsplanering, leveranser, fakturering, artwork på förpackningsmaterial samt leverantörskvalificering. Avdelningen arbetar nära kunder samt interagerar med alla avdelningar inom företaget samt vårt moderbolag i Spanien. Vår strategi är att utvidga inom topikala produkter. I pipeline ser vi transferering av produktion och därav kommer du att ha en del internationella kontakter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter består av:

 • Leda och fördela logistikavdelningens arbete
 • Utföra övergripande prognoser och försäljningsbudget
 • Rapportera försäljningsuppföljning till koncernledning
 • Medverka vid offertberäkningar
 • Kommunicera med kunder kring leveranstider, batchstorlekar och tillverkningskvantiteter
 • Säkra distribution och leveranskedja
 • Vara delaktig i optimering av inköps-, leverantörs- och artworkarbete
 • Hålla kontakt med andra avdelningar så som QA, QC & DE i logistikfrågor
 • Driva ändringsärenden
 • Skriva SOP’ar och ansvara för CAPA ärenden
 • Arbeta med förebyggande kvalitetssäkring
 • Utveckla användandet av affärssystemet
 • Arbeta med LEAN flow i olika logistikprocesser
 • Ta fram OEE analyser
 • Hjälpa till med IT relaterade frågor

Om dig

Du är ansvarstagande, välorganiserad och affärsmässig och kan vara både drivande och beslutsmässig när det krävs och coachande när det passar bäst. Du trivs med att ha många kontaktytor och sprider positiv energi även i pressade situationer. Du drivs av att utveckla arbetsprocesser och medarbetare. Du har god erfarenhet av både GMP och LEAN. Meriterande är om du har erfarenhet av att arbeta i ERP-systemet Navision. Du kan antingen ha ett par års ledarerfarenhet i en logistikfunktion eller så har du arbetat med logistik i ett antal år och känner att det nu är tid att ta ett större ansvar och leda en avdelning och sätta riktning.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift, har god vana att skriva tekniska dokument samt har goda kunskaper i Officepaketet.
Hjärtligt välkommen att söka en spännande tjänst på ett innovativt och framgångsrikt bolag med spännande produkter! Läs gärna mer på www.bioglan.se

Din ansökan

Har du frågor är du hjärtligt välkommen att ringa Magnus Erreth (Head of Supply Chain) på 0709-718062
Ansökan sker genom att du fyller i ansökningsformuläret och bifogar ditt CV och personliga brev.
Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så sök gärna redan idag.
Sista ansökningsdag är 2019-03-17.

Tjänsten är en heltids tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Bioglan AB accepterar inte oombedd hjälp från rekryteringsfirmor för denna tjänst, inga telefonsamtal eller e-post accepteras. Alla ansökningar inskickade från rekryteringsfirmor, som inte har ett godkänt avtal med Bioglan för tjänsten i fråga, kommer att betraktas som Bioglans äganderätt och inga avgifter kommer att utbetalas.Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Kommun-Statsjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Bioglan