Electrical works manager/elingenjör till ENERCON i Malmö

Är du utbildad elingenjör och söker en spännande utmaning inom ett företag som vill bidra till att skapa en bättre och hållbar framtid? Brinner du för att leverera kvalitet i en verksamhet där du får möjlighet att bidra samt utveckla din egen kompetens? Då är det dig vi söker efter!

ENERCON är ett av de ledande vindkraftsföretagen i världen och vi är stolta över vår verksamhet som bidrar till en bättre värld! Vi erbjuder dig en möjlighet att tillträde en spännande roll med ett sammansvetsat team som alla är goda ambassadörer för Enercon!

Rollen

I rollen som Electrical works manager/elingenjör kommer ditt huvudsakliga ansvarsområde vara att planera, implementera och sedemera övervaka anläggningarna i samband med el/nätanslutningen i våra vindkraftsprojekt. Du kommer att vara delaktig ute på site i samband med uppförandet av vindkraftsparker och säkerställa att arbetet utförs i enlighet med säkerhetsföreskrifter, tidsram och budget. Du kommer även att arbeta med kvalitetssäkring och följa upp så att utrustning, material och transformatorer fungerar enligt planering. Som Electrical works manager/elingenjör kommer du också att ansvara för:

  • Teknisk rådgivning, support samt fungera som specialist i frågor kopplat till elkraft
  • Säkerhetsställa så att arbetet utförs enligt överenskomna standarder och säkerhetsföreskrifter
  • Kontaktperson för kunder, myndigheter och underleverantörer
  • Förmedla aktuella uppdateringar, delegera och planera

Uppdragen kommer utföras såväl i Sverige som i övriga Norden vilket förutsätter att du trivs med att resa i tjänsten. Tjänsten är placerad på ENERCONs kontor i Malmö och du rapporterar direkt till General project manager.

Din bakgrund

Vi söker både dig som är nyexaminerad elingenjör på eftergymnasial nivå samt dig som har några års erfarenhet från en liknande roll! Du har mycket goda kunskaper inom elkraft och om du har erfarenhet av projekt inom vindkraft ses detta som särskilt meriterande. Tjänsten ställer krav på mycket goda kunskaper såväl i svenska som engelska samt körkort B. Du kanske har erfarenhet av att jobba i en projektbaserad roll inom ett annat kraftbolag eller kanske inom fiber och vill utveckla din kompetens ytterligare inom energibranschen?

Personliga egenskaper

Du brinner för ingenjörskonsten och har ett stort intresse för att arbeta projektbaserat inom teknik/el! Då säkerhet är A och O på ENERCON förutsätter vi att du värdesätter kvalitet och är noggrann i ditt arbete. Då en stor del av arbetet går ut på att planera, följa upp och övervaka söker vi en medarbetare som är driven och van vid att ta egna initiativ. Då tjänsten innefattar kontakt med ett flertal intressenter – så som kunder, underleverantörer, kollegor och myndigheter – förutsätter du att är en skicklig kommunikatör, är lyhörd och inte minst - inger förtroende!

Vi erbjuder

ENERCON erbjuder dig en spännande arbetsplats inom en bransch som är i ständig utveckling och som är mån att bidra till att skapa en hållbar värld och tillvara jordens resurser!

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på kontoret i Malmö. Vi har kollektivavtal och erbjuder friskvårdsbidrag. Vi är måna om att du ska trivas hos oss och din anställning kommer inledas med en introduktion.

Tillträde sker med hänsyn till uppsägningstid.

Om Enercon

En av vår tids mest ansvarsfulla uppgifter är att ta tillvara de resurser i form av jord, vind och vatten som finns på jorden för att ur dem skapa ren energi. ENERCON har genom sin vindkraftteknologi antagit utmaningen att bidra till en bättre framtid. Innovation, kvalitet och säkerhet har starkt bidragit till våra framgångar och vi är idag ett av de ledande vindkraftföretagen i världen.

Motiverad personal och kunder har bidragit till ENERCONs globala framgång med produktionsanläggningar på tre kontinenter och marknadsrepresentation i 46 länder. ENERCON är ett familjeföretag som idag ägs av en stiftelse. Huvudkontoret ligger i Aurich i Nordvästra Tyskland, staden där uppfinnaren Alois Wobben grundande företaget 1984. Vårt nordiska huvudkontor ligger i Malmö.

Mer information om koncernen finner du på: http://www.enercon.de/en/home/

Ansökan

Vi tillämpar löpande urval så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! Du ansöker genom att klicka på ”Sök tjänst”. Vi vill att du skickar ditt CV och personliga brev p engelska . Observera att vi inte tar emot ansökningar per e-post.

För frågor rörande rollen eller företaget kontakta rekryteringskonsult Emilia Westberg på 0721 80 12 90.

Vi ser fram emot din ansökan!Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Kommun-Statsjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
ENERCON GmbH Filialen

Ansök härFöretag
ENERCON GmbH Filialen


Plats
Malmö


Bransh
Personal

Kategori
Tekniskt arbete

För att se eller bevaka liknande jobb, välj område ovan.