Demand Planner till Skånemejerier AB i Malmö

Är du Demand Planner med ett stort intresse för logistik och Supply Chain och befinner dig i början av din karriär? Är du dessutom resultatinriktad och har en stark analytisk förmåga? Då kan tjänsten som Demand Planner på Skånemejerier AB vara något för dig!

Om tjänsten

I rollen som Demand Planner blir du en del av vår planeringsorganisation som samarbetar med andra avdelningar så som sälj, marknad, kundservice, supply planning och vår Milk Collection. Du kommer att vara i en central position i företaget där du kommer att mätas på nyckeltalen leveranssäkerhet, waste och prognossäkerhet. Du kommer operationellt ansvara för prognostisering av försäljning för vissa produktsegment och vara en del av S&OP-processen för ditt område – och, på så vis, säkra att våra produkter finns tillgängliga för att tillgodose våra kunders behov och samtidigt minimera kostnader. Tjänsten är tillsvidare och på heltid med placering i Malmö och du kommer rapportera till Head of Planning.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

  • Prognostisera den veckovisa basförsäljningen för ett specifikt produktsegment
  • Koordinering, tillsammans med sälj, av våra kampanjprognoser
  • Hantera och ansvara för nyckeltalen prognossäkerhet, servicenivå och waste
  • Säkerställa hög leveranssäkerhet och låg waste på ett kostnadseffektivt sätt
  • Aktivt delta i produktlanseringar och produktavvecklingar för förutbestämt produktsegment
  • Orsakskoda avvikelser från mål, vad gäller waste, leveranssäkerhet och prognossäkerhet
  • Ständigt sträva efter förbättringar i våra processer och hur vi arbetar
  • Delta i vår Sales & Operations process i syfte att säkerställa att alla avdelningar har en samstämmighet av prognos
  • Delta i projekt vid behov
  • Upprätta och upprätthålla goda relationer med interna och externa intressenter

Vem är du?

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning med fördel inom logistik eller ekonomi. Det är meriterande om du har ett par års praktisk erfarenhet av prognos- eller planeringsarbete, gärna inom livsmedelsbranschen. Vi ser att du behärskar engelska flytande i tal och skrift samt har goda kunskaper i Office-paketet. Kunskaper i Integrated Businness Planning (IBP) och Futurmaster samt erfarenhet av M3/Movex anses som meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och önskar att du har en stark analytisk förmågan, har ett positivt förhållningsätt och är ansvarsfull. Då tjänsten innehåller mycket interna kontakter, önskar vi att du är skicklig kommunikativt och har en fallenhet för att skapa goda relationer. Vidare är mål-och resultatorienterad och har en förmåga att se helheten samtidigt som du kan arbeta med detaljerna.

Om oss

Skånemejerier, med säte i Malmö, är Sveriges näst största mejeriföretag med en årlig omsättning om drygt 4 miljarder SEK. Verksamheten består i huvudsak av produktion och försäljning av mejeriprodukter (färskvaror och ost) samt fruktdrycker. Våra varumärken är Skånemejerier, Bravo, Allerum, Hjordnära, Åsens och Lindahls. Produktion sker vid fyra egna produktionsanläggningar och koncernen har ca 600 anställda. Sedan 2012 ingår Skånemejerier i franska Groupe Lactalis-koncernen.

Företaget och koncernen investerar mycket i sina medarbetares kompetensutveckling och genom koncernen får man tillgång till ett internationellt nätverk av kollegor att utbyta idéer med. Lacatalis värdeord ligger till grund för det arbetssätt och beteende som vi strävar efter på Skånemejerier: ”Ambition och engagemang med enkelhet.”

Vi blir konkurrenskraftiga genom att varje dag ta till vara det lilla företagets flexibilitet och personliga engagemang i hela värdekedjan och samtidigt dra nytta av ett storbolags etablerade plats på marknaden.

Vi strävar efter gemensamma och individuella prestationer som utvecklar både företaget och människor. Vi agerar som entreprenörer, är ansvarstagande och lojala och vi är tillgängliga, prestigelösa, öppna och pragmatiska.

Läs mer om oss p www.skanemejerier.se och Lactalis p www.lactalis.fr

Ansökan och information

I denna rekrytering samarbetar Skånemejerier med Roi Rekrytering.

För mer information om tjänsten och processen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Lukas Drelich på mail lukas.drelich@roirekrytering.se alternativt 073-233 08 50.

Du ansöker med CV och personligt brev genom att trycka på ”Sök tjänst.”

Sista ansökningsdag är 2019-08-18, dock tillämpar vi löpande urval så vänta inte med att ansöka! Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post.

Vi ser fram emot din ansökan!Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Kommun-Statsjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Skånemejerier

Ansök härFöretag
Skånemejerier


Plats
Malmö