HSE(Q) Manager till expansiva och globala Konecranes

Konecranes är ett globalt och världsledande företag inom Lifting Businesses™. Vi erbjuder kundanpassad lyftutrustning och tjänster till kunder inom verkstads- och processindustrin, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Med 16 000 anställda på 600 platser i 50 länder brinner vi för att lyfta inte bara tunga föremål, utan hela industrier och bidra till ökad effektivitet, säkerhet och resultat. Våra kunder står inför en spännande och omvälvande framtid, vilket ställer krav på oss att tillhandahålla smart och intelligent lyftutrustning med tillhörande tjänster där produktion möter digitalisering och en alltmer ökad teknikutveckling. När du väljer Konecranes får du tillgång till en unik källa med global erfarenhet och kompetens kombinerat med lokalt kunnande som stärker dina lyftlösningar, ökar din produktivitet och bidrar till ett ökat värde av ditt bolag.

Vill du lyfta din karriär? Välkommen till oss på Konecranes.

Din nya utmaning

Vi söker en HSE(Q) Manager för affärsområdet BU Lifttrucks samt för operativt HSE arbete på siten i Markaryd. Du kommer att leda och utveckla vårt operativa arbete inom hälsa, säkerhet och miljö samt ledningssystem för miljö och kvalitet . I ditt arbete kommer du aktivt identifiera risker, utveckla och implementera säkerhetsprogram samt skapa och driva igenom handlingsplaner tillsammans med ansvariga chefer och medarbetare. Det är din huvuduppgift att skapa möjligheter för en trygg och säker arbetsmiljö för dina medarbetare samt att minimera miljöpåverkan. Du kommer att vara ansvarig för bolagets Hälso- och Säkerhetsarbete och förse alla delar av organisationen med HSE information och rådgivning. Därav behöver du ha erfarenhet av svensk lagstiftning i relation till miljö och arbetsmiljö. Du kommer att rapportera till VD.

Arbetsuppgifter:

  • Leda, utveckla och samordna företagets arbete gällande det operativa hälso-, säkerhets- och miljöarbetet på siten i Markaryd.
  • Ansvara för kvalitetsledningssystemen, ISO 9001 och ISO 14001.
  • Arbeta med ständiga förbättringar. Vara stödjande funktion för att identifiera förbättringsåtgärder som främjar lönsamhet, kvalitet och leverans etc.
  • Utföra, dokumentera och följa upp revisioner i verksamheten.
  • Dokumentera och följa upp miljö- och arbetsmiljöarbetet.
  • Utbilda och tillhandahålla kunskap inom organisationen.
  • Kontinuerligt uppdatera rutiner som rör hälsa, säkerhet och miljö.
  • Medverka vid riskbedömningar och skyddsronder.

Din bakgrund

Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning inom miljö och/eller arbetsmiljö, eller på annat sätt förvärvat goda kunskaper inom området. Ett genuint intresse och en vana att arbeta med arbetsmiljö och då främst säkerhet och är en förutsättning för att lyckas i arbetet. Rollen är öppen för kandidater med varierande erfarenhet, men minst 3 års erfarenhet från att ha arbetat med motsvarande arbetsuppgifter inom tillverkande industri är önskvärt.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen måste du trivas med att arbeta självständigt. Vi se gärna att du är en strukturerad person som tänker långsiktigt och hållbart. Du har en naturlig förmåga att skapa och bibehålla relationer med olika personer i organisationen. Du tar ansvar för att utvecklas inom HSE(Q) området och att ständigt söka och utvärdera ny kunskap. God kommunikativ förmåga i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Vi erbjuder

Vi är ett värderingsstyrt företag med en lång historik och en stabil finansiell situation där våra värdeord ”trust in people, total service commitment och sustained profitability” guidar oss i vardagen mot nya framgångar.

På Konecranes hamnar du i händelsernas centrum och får en utmanande och rolig uppgift som HSE(Q) Manager i ett företag som värdesätter kvalitet och optimerade produktionsflöden. V jobbar med hela världen som vår marknad och ser till att våra order styrs direkt efter kundernas behov och våra högteknologiska produkter får en mängd kundspecifika anpassningar gjorda. Här finns utmärkta möjligheter till ständig kompetensutveckling och en internationell karriär!

Ansökan

Låter detta som din nästa utmaning?

Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Sista ansökningsdag är den 4 augusti.

Har du frågor kring tjänsten vänligen kontakta VD
Andreas Falk, +46 (0) 733 35 70 70 eller andreas.falk@konecranes.com

Om du har frågor kring rekryteringsprocessen vänligen kontakta Rekryteringskonsult
Sofie Abrahamsson, +46 (0) 730 22 00 08 eller sofie.abrahamsson.ext@konecranes.com

Facklig kontakt är Miroslav Antolovic, Unionen.
Telefon: 0433-733 78, E-post: miroslav.antolovic@konecranes.comAnge i ansökan att du sökt tjänsten via Kommun-Statsjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Konecranes Lifttrucks AB