Skånemejerier söker en LEAN-ansvarig till lagret i Malmö

Brinner du för LEAN och ständiga förbättringar? Trivs du i en roll där du får stora möjligheter att forma processerna självständigt och där du får ta ett stort eget ansvar från dag ett?

Då kan vi erbjuda en spännande och viktig roll som LEAN-ansvarig till lagret i Malmö. Vi har fyra anläggningar i södra Sverige och på vår anläggning i Malmö tillverkas de flesta av våra färskvaror. Här finns hela kedjan under ett och samma tak, från råvarumottagning till leverans ut till kund. Rollen är ny på avdelningen så du kommer ha stora möjligheter att forma processerna självständigt och skapa din roll.

Om tjänsten

I rollen som LEAN-ansvarig kommer du att vara ansvarig för att utveckla och förbättra produktivitet, kvalitet och säkerhet för att optimera lagerkostnaderna på lagret i Malmö. Du brinner för att utveckla, mäta och kommunicera relevanta KPI för verksamheten samt att driva arbetet för att effektivisera dessa. Du kommer att vara ett stöd för att ta fram strategiska planer för verksamheten, som innefattar både kompentensutveckling och arbetsmetodik samt stötta lagerchefen i detta arbete och i pågående projekt . Du kommer också bistå lagerchefen med budgetunderlag för drift och CAPEX för verksamheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Driva LEAN-projekt och förändringsprojekt för att minska kostnaderna
 • Ta fram, utveckla och effektivisera nya nyckeltal för lagret
 • Säkerställa en säker och effektiv lagerverksamhet i enlighet med lagar samt externa och interna krav och regler, inkl HACCP/ Livsmedelskrav
 • Mäta lagrets leveranssäkerhet och se till att målen uppfylls
 • Delta vid revisioner och hjälpa till att identifiera och genomföra handlingsplaner, se till att de följer företagets rekommendationer samt lagar och förordningar
 • Du kommer att analysera, utforma och genomföra Lean & Management-metoder, utveckla skräddarsydda lösningar och arbeta internt för att säkerställa positiva effekter och hållbara resultat.

Skånemejerier ingår i världens största mejerikoncern, franska familjeföretaget Groupe Lactalis, varför det är viktigt att förstå det stora företagets möjligheter samtidigt som du skall agera lokalt på den svenska marknaden. Du blir en del av ett globalt internt nätverk för kunskapsdelning och inspiration, samtidigt som du också har stor möjlighet att påverka din egen personliga utveckling genom att vara del i de förändringar som företaget genomgår och med de utbildningar och nätverk som finns inom koncernen.

Tjänsten är tillsvidare och på heltid med placering i Malmö och du kommer rapportera till lagerchefen.

Om dig

För att passa i rollen som LEAN-ansvarig bör du ha förmågan och viljan att driva det långsiktiga LEAN-arbetet på avdelningen. Vi ser gärna att du är tydlig och synlig i din roll, engagerad, driven, lyhörd och orädd för förändringar. Du ser utmaningar som möjligheter och det är stor merit om du har tidigare erfarenhet av lagerarbete. Även tidigare arbete inom FMCG är meriterande.

Vi värdesätter din förmåga att prioritera dina arbetsuppgifter och hantera många saker samtidigt . Du bör ha stor egen driv- och initiativkraft, vara självgående och pragmatisk samt ha en god analytisk och numerisk förmåga. I rollen ingår samarbete och kommunikation med andra avdelningar så du bör trivas med många kontaktytor i din vardag och vara en god kommunikatör.

Du förstår både detaljer och helheten och det är viktigt att du är transparent och gärna delar med dig av kunskaper, färdigheter och tekniker för att driva utveckling inom och utanför organisationen.

Kvalifikationer

 • Goda kunskaper inom logistik
 • Goda kunskaper inom systemstöd
 • Kunskaper och erfarenhet av att arbeta enligt LEAN-principer
 • Erfarenhet av implementeringen av Lean & Manufacturing-koncept
 • Goda analytiska och kvantitativa problemlösningsförmåga
 • Erfarenhet inom transport, lager eller logistik
 • Goda kunskaper i engelska
 • Erfarenhet från FMCG är meriterande.

För att du ska utvecklas bäst i rollen ser vi gärna att du har en högskoleutbildning inom relevant område. Relevant utbildning kan vara högskoleutbildning inom ekonomi, teknik eller motsvarande.

Om oss

Skånemejerier, med säte i Malmö, är Sveriges näst största mejeriföretag med en årlig omsättning om drygt 4 miljarder SEK. Verksamheten består i huvudsak av produktion och försäljning av mejeriprodukter (färskvaror och ost) samt fruktdrycker. Våra varumärken är Skånemejerier, Bravo, Allerum, Hjordnära, Åsens och Lindahls. Produktion sker vid fyra egna produktionsanläggningar och koncernen har ca 600 anställda. Sedan 2012 ingår Skånemejerier i franska Groupe Lactalis-koncernen.

Företaget och koncernen investerar mycket i sina medarbetares kompetensutveckling och genom koncernen får man tillgång till ett internationellt nätverk av kollegor att utbyta idéer med. Lacatalis värdeord ligger till grund för det arbetssätt och beteende som vi strävar efter på Skånemejerier: ”Ambition och engagemang med enkelhet.”

Vi blir konkurrenskraftiga genom att varje dag ta till vara det lilla företagets flexibilitet och personliga engagemang i hela värdekedjan och samtidigt dra nytta av ett storbolags etablerade plats på marknaden.

Vi strävar efter gemensamma och individuella prestationer som utvecklar både företaget och människor. Vi agerar som entreprenörer, är ansvarstagande och lojala och vi är tillgängliga, prestigelösa, öppna och pragmatiska.

Läs mer om oss på www.skanemejerier.se och Lactalis på www.lactalis.fr

Ansökan och information

I denna rekrytering samarbetar Skånemejerier med Roi Rekrytering.

För mer information om tjänsten och processen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Patricia Key på mail patricia.key@roirekrytering.se alternativt 0721-82 98 98.

Du ansöker med CV och personligt brev genom att trycka på ”Sök tjänst.”

Sista ansökningsdag är 2019-05-09, dock tillämpar vi löpande urval så vänta inte med att ansöka! Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post.

Vi ser fram emot din ansökan!Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Kommun-Statsjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
-Skånemejerier