Förskolechef ref nr 18 / 137

Smedjebacken är en trevlig kommun i södra Dalarna, med bra kombination av trivsamt småstadsliv, storslagen natur, aktivt föreningsliv, ett rikt kulturliv och starten för Strömsholms kanal. En tillväxtkommun med små och stora företag med goda förutsättningar då vi ligger i ett strategiskt bra läge mellan Västerås och Falun/Borlänge. Sedan länge arbetar vi med en ekologisk inriktning. Smedjebacken är närhet, vatten och utveckling, en kommun för alla.

Förskolan är till för barn mellan 1-5 år. Våra förskolor varierar i storlek, från små enheter med en enda avdelning till enheter med fyra avdelningar.
Verksamheten är indelad i flera utbildningsområden.
Smedjebackens Södra utbildningsområde består av förskolan Solhyttan i Söderbärke och förskolan Lillgården i Vad.
Smedjebackens utbildningsområde förskola består av Fridhem och Hattstugan, Sagan, Harnäs, Gubbo, Skogsgläntan, Stegelbacken och nyöppnade förskolan Parken. Förskolan i Hagge tillhör utbildningsområdet Hagge/Vinsbo.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringsprocessen.

Läs mer om oss p smedjebacken.se och hur vi hantera dina personuppgifter enligt GDPR.

All rekrytering sker digitalt och via vår externa länk till rekryteringssystemet Webcruiter.

Vid problem av registrering av CV var god kontakta Webcruiter kundservice.

Arbetsuppgifter
.Du kommer att ansvara för verksamheten i förskoleområdet tillsammans med ytterligare 1,5 förskolechef. Som förskolechef i Smedjebackens kommun är du direkt underställd förvaltningschef inom familje- och utbildningsförvaltningen. Du kommer att ha budget- och personalansvar samt ett nära samarbete med övriga förskolechefer, rektorer och förvaltningschef. Som förskolechef sätter du barnen i centrum, skapar mycket goda relationer med samtliga människor, är lyhörd och bidrar till ett gott arbetsklimat. I ledningsgruppen där du kommer att ingå, arbetar vi tillsammans med att skapa en likvärdig förskola i hela kommunen. Du ska även ha fokus på styrdokument, ha vana att arbeta med planering, uppföljning, utvärdering och kunna driva det systematiska kvalitetsarbetet tillsammans med dina medarbetare. Du ska efterleva skollagen och läroplanen samt arbeta för en ökad måluppfyllelse.
.Du kommer som förskolechef även ansvara för att organisera och bemanna din enhet inom tilldelad budget i enlighet med statens krav. Som förskolechef har du också ett arbetsmiljöansvar för din verksamhet i enlighet med arbetsmiljölagen.

Kvalifikationer
.Vi söker dig som har pedagogisk högskoleutbildning. Har du inte gått rektorsutbildning så förväntas du göra det under din anställning. Erfarenhet av skolledande/arbetsledande uppgifter är meriterande.

Utbildningsinriktning
.Pedagogik

Utbildningsnivå
.Universitet / Högskola

Personliga egenskaper
.Tjänsten kräver att du har mycket god samarbetsförmåga samt en tydlig ledarstil som är förankrad i dina och verksamhetens värderingar samt förmedlas väl till medarbetare.

Språk
.Svenska

Vi erbjuder

.Rätt till heltid

Vi vill dessutom erbjuda dig en trevlig arbetsplats med fokus på arbetsmiljön för dig och dina medarbetare. Eftersom vi tror på dialog i vår kommun erbjuder vi dessutom en dialogutbildning till alla nya tillsvidareanställda. Vi vill ha frisk och aktiv personal och vi hoppas att vårt friskvårdsbidrag bidrar till detta. Vi erbjuder dig en arbetsgivare som tror på sina medarbetare.

Kontaktinformation
Lärarförbundet, Britta Lindqvist Ingolf, 070-658 26 75

Maria Ronsten, Förvaltningschef, 0240-66 02 10, maria.ronsten@smedjebacken.se

Kommunal, Facklig representant, 0240-66 03 92

Arbetsplats
Vasagatan 14

777 81 SmedjebackenAnge i ansökan att du sökt tjänsten via Kommun-Statsjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Smedjebackens kommun