Registrator till Stadsledningskontoret, Lidingö Stad

Vill du bli en av oss och ha en central roll som registrator?

På stadsledningskontoret arbetar närmare 100 personer och vi fungerar som stabsorgan till kommunstyrelsen. Stadsledningskontoret är navet i organisationen med många spetskompetenser. Vi ansvarar för att stötta förvaltningarna och leda utveckling i övergripande processer inom bland annat it, informationshantering och registratur.

Du kommer att ingå i ett team på fyra registratorer, som en del av enheten stadskansliet. Stadskansliet består av flera verksamhetsområden och hos oss bidrar alla aktiva medarbetare till utveckling. I dag är vi 13 medarbetare men vi ska utöka och bli 18 eftersom vi centraliserar stadens arbete med arkiv- och informationshantering. Vi söker nu en registrator.

Om tjänsten
Vårt uppdrag är att se till att information och handlingar hanteras och registreras korrekt.
Som registrator hos oss har du nära kontakt med medarbetare, allmänhet och media. Det innebär att du ger information och service kopplat till verksamheterna och hanterar interna och externa förfrågningar. I tjänsten ingår postöppning, registrering av handlingar samt sekretessbedömningar inför utlämning av handlingar. En annan viktig arbetsuppgift är att ge råd, stöd och service till stadens förvaltningar i frågor som rör registratur och ärendehantering.

Vi har traditionellt pappersarkiv men också digitalt lagrad information som förvaras i e-arkiv. Arbetet syftar till att bevara arkiven för framtiden och göra dem tillgängliga för allmänheten.

Vem är du?
Vi söker dig med högskoleutbildning inom arkivvetenskap, annan utbildning eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. För att lyckas i rollen behöver du tidigare ha arbetat inom offentlig förvaltning med elektronisk dokument- och ärendehantering, vara väl insatt i offentlighets- och sekretesslagstiftningen samt uttrycka dig väl i svenska i tal och skrift.

Eftersom tjänsten innebär samverkan i många olika former, behöver du vara en självgående person, gilla att ge service samt ha god samarbetsförmåga. Vi tror också att du behöver vara stabil, strukturerad och vilja ha hög kvalitet på arbetet som du levererar.

Om verksamheten
Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag. I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrkenAnge i ansökan att du sökt tjänsten via Kommun-Statsjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Lidingö stad

Ansök härFöretag
Lidingö stad


Plats
Stockholm


Bransh
Informatör
Organisation
Personal

Kategori
Data/IT

För att se eller bevaka liknande jobb, välj område ovan.