Chefsombudsman

Nu söker Fackförbundet ST en chefsombudsman

Din roll

Som chefsombudsman har du i uppdrag att säkerställa att ST syns i sammanhang där ledarskapet inom våra organisationsområden diskuteras samt att vi som förbund blir tydliga och relevanta i vad vi tycker och agerar inom området. I uppdraget ligger att ha en nära kontakt med förbundets chefsmedlemmar, att driva utvecklingen av chefserbjudandet samt chefsföreningens verksamhet och att vara motorn i våra värvningsinsatser. För att kunna åstadkomma ett bra resultat och för att bidra till ett sammanhållet budskap från oss som förbund krävs ett nära samarbete med funktioner som press och opinion.

Vad kan vi erbjuda dig?

Fackförbundet ST växer och satsar på chefer som arbetar på statligt uppdrag och i den samhällsbärande infrastrukturen. Vi anställer nu en chefsombudsman vars övergripande uppdrag är att antalet chefsmedlemmar i förbundet ökar. Vi befinner oss i en spännande period av förändring där både organisation och arbetssätt är under utveckling. Du kommer därför ha ett stort inflytande över hur chefsverksamheten byggs upp och utvecklas och kan se fram emot ett omväxlande och spännande arbete hos oss.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%. Provanställning kan komma att tillämpas.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Vilka är vi?

Tjänsten är placerad på enheten för Värvning och medlemsstöd på kansliet i Stockholm. Enheten består av drygt 40 personer. Enheten är uppdelad i två olika områden, rådgivning/medlemsregister samt värvning/utbildning/ organisationsutveckling. På enheten för Värvning och medlemstöd finns två biträdande chefer förutom enhetschefen. Chefsombudsmannen ingår i gruppen som arbetar med värvning/utbildning och organisationsutveckling.

Om oss

Fackförbundet ST är ett fackförbund inom statlig verksamhet med över 95 000 medlemmar som arbetar inom statliga myndigheter och verk, bolag, universitet, högskolor och statligt finansierade stiftelser. ST har även medlemmar i privata företag med anknytning till statligt uppdrag.

Fackförbundet ST arbetar för ett hållbart arbetsliv och vi vill förbättra medlemmars anställningsvillkor när det gäller lön, utvecklingsmöjligheteter, inflytande och delaktighet. Förbundet växer och befinner sig i en spännande period av förändring där många arbetssätt och metoder är under utveckling och där du kan se fram emot ett omväxlande och utvecklande jobb.?

Fackförbundet ST är medlem i TCO och partipolitiskt obundet. När vi tar ställning i politiska frågor gör vi det utifrån medlemmars intressen och i syfte att förbättra medlemmars villkor – aldrig utifrån partipolitisk grund. Läs mer om oss på www.t.org.

Vi söker dig som

har dokumenterad erfarenhet av att vara chef/ledare.

har erfarenhet från ST:s organisationsområden (Myndigheter, Bolag eller Högskolor/Universitet)

har en kvalificerad utbildning inom relevant område

Som person

är du mål- och resultatinriktad

har du förmågan att driva saker framåt och entusiasmera

är du tydlig i din kommunikation och uttrycker dig väl i tal och skrift

är du strukturerad

har du god samarbetsförmåga

Det är meriterande om du

- har facklig erfarenhet

Vi förutsätter givetvis att du delar våra fackliga värderingar.

Välkommen med din ansökan, senast den 21 februari

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Åsa Schneider, 08-790 51 36, Enhetschef
Björn Hallberg, 072-204 90 97 Facklig kontaktperson för Unionen.Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Kommun-Statsjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
ST Fackförbund