Svenska Filminstitutet söker Junior Controller

Svenska Filminstitutet söker Junior Controller

Stiftelsen Svenska Filminstitutet har en ledande roll inom svensk film. Filminstitutets mål är att stödja produktion, distribution och visning av värdefull film, att bevara och tillgängliggöra det svenska filmarvet samt att representera den svenska filmen internationellt. Filminstitutet har även ett nationellt uppdrag att stärka filmkunnandet i landet och ge allmänheten ett utbud av film som präglas av en mångfald av berättelser.

Vi söker en Controller/Kundreskontraansvarig som kommer att tillhöra Ekonomienheten som består av fem personer. I rollen kommer du framför allt att jobba nära ekonomichefen som du också rapporterar till. Detta är en tjänst för dig som har viss tidigare erfarenhet av kund- och/eller leverantörsreskontra, och samtidigt vill utvecklas vidare i en controllerroll.

Du kommer att arbeta med fakturering, bokföring, avstämningar och momsrapportering. Samtidigt kommer du vara controller för vår Fastighetsenhet, som ansvarar för förvaltning av Filmhuset med drift, utveckling och extern uthyrning av lokaler, där du kommer hjälpa till att bygga upp ett väl fungerande samarbete. Du kommer ha ansvar för helheten mot Fastighetsenheten med uppföljning av kostnader, intäkter och investeringar samt prognos och budget. En uppgift är att förbättra processer och struktur mellan Ekonomienheten och Fastighetsenheten. Du kommer också vara viktig del när vi ska implementera nytt e-fakturasystem, BI-verktyg och framtida effektiviseringar.

För att passa i denna roll, krävs att du har grundläggande kunskap inom ekonomi, är prestigelös och är beredd att arbeta med olika typer av uppgifter, högt som lågt. Det krävs att du kan arbeta självständigt, är drivande, uppskattar att samarbeta med personer runt om i organisationen och jobba relationsskapande Det är en fördel med ett intresse för film.

Vi erbjuder dig en rolig och utvecklande roll där du är med och påverkar, i en organisation med god stämning och högt i tak. Vi sitter i Filmhuset på Gärdet.

Våra krav:

  • Eftergymnasial ekonomisk utbildning
  • Något års erfarenhet av ekonomiarbete såsom kund-och/eller leverantörsreskontra
  • Goda kunskaper i Excel

Meriterande kunskaper:

  • Tidigare erfarenhet av arbete i Agresso eller liknande system
  • Momsredovisning
  • Kontoavstämning
  • E-fakturering
  • Kunskaper inom fastighetsekonomi
  • Prognos och budgetarbete

Låter det intressant så skicka in din ansökan redan idag, vi gör intervjuer löpande. Märk din ansökan med Dnr SFI-2019-810. Ansökan med CV och personligt brev ska vara oss tillhanda senast 20 mars 2019. Sök tjänsten genom att klicka ”Sök tjänst”.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du kan identifiera dig med våra värdeord – kunskap, respekt och mod. Svenska Filminstitutet vill vara en attraktiv arbetsplats som utmärks av en strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Vi ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter då vi vill öka representationen i organisationen.

Anställningen är tillsvidare anställning, med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

För ytterligare information om tjänsten kontakta rekryterande chef Maria Ekdahl, maria.ekdahl@filminstitutet.se, tel 0720-15 62 25. Fackliga företrädare är Tomas Johansson, ST-Kultur tel 08-665 1135 samt Torkel Stål, SACO tel 08-665 1140.Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Kommun-Statsjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Svenska Filminstitutet

Ansök härFöretag
Svenska Filminstitutet


Plats
Stockholm


Bransh
Ekonomi
Organisation
Personal

Kategori
Administration, Ekonomi, Juridik

För att se eller bevaka liknande jobb, välj område ovan.